English     |    Nederlands

Workshop 26 mei 2018 in Hilversum

Het bestuur van de C.G. Jung Bibliotheek te Hilversum organiseert op zaterdagmiddag 26 mei 2018 van 13.30 uur tot uiterlijk 17.00 uur een workshop, waarin actieve exploratie en uitwisseling tussen de deelnemers centraal staan. De bibliotheek is voor ontvangst open vanaf 13.00 uur.

Punt van vertrek is een tekst van Jung over hermeneutiek. → Read more / Close

The essential character of hermeneutics, a science which was widely practiced in former times, consists in making successive additions of other analogies to the analogy given in the symbol: in the first place of subjective analogies produced at random by the patient, and then of objective analogies found by the analyst in the course of erudite research. This procedure widens and enriches the initial symbol, and the final outcome is an infinitely complex and varied picture, in which certain 'lines' of psychological development stand out as possibilities that are at once individual and collective…. Their validity is proved by their intense value for life.
(C. G. Jung Collected Works, Volume 7, paragraph 495)

→ Close

Dr. Barbara Miller heeft de leiding bij deze workshop. Een droom en een daarbij aansluitend sprookje worden verkend en Jungiaans geïnterpreteerd.

Naast leden van de IVAP zijn enkele studenten van de Universiteit van Leiden (die colleges over Jung volgen), alsook deelnemers aan het droomseminar voor NAAP-leden (2017-2018) welkom.

Het bestuur hoopt en verwacht dat de deelnemers de bijeenkomst zullen ervaren als verrijkend en verdiepend.

Kosten: €15 over te maken op NL77 INGB 0660 893681 t.n.v. N.A. Fryars o.v.v. Workshop 26-05-2018.
Na betaling en aanmelding via onderstaand formulier ontvangt u een reactie en het adres waar we u verwachten.

AANMELDING *Naam:
*Telefoon:

Eventuele opmerking

De bestuurssamenstelling is als volgt:

• Barbara Miller, voorzitter,
    lid namens de NAAP
  • Bram van Tol, secretaris,
    lid namens de IVAP
  • Nick Fryars, penningmeester
  • Punita Miranda,
    lid namens de IVAP
  • Martine Meijer,
    lid namens de NAAP

Bijeenkomsten in de C.G.Jung Bibliotheek zijn toegankelijk voor leden en niet-leden.

Bij de lezing op 31 januari 2015 stond onderstaand boek van Tjeu van den Berk centraal:

C.G.JungBibliotheek - lezing Tjeu van den Berk

544 pagina's | Paperback